Wie ben ik?

Mijn passies zijn wetenschap en techniek en mijn missie is om anderen net zo enthousiast te maken. Ik ben Simon de Groot. Ik maak lesmateriaal voor het onderwijs in de technische vakken en ik ondersteun instellingen en organisaties bij projecten die wetenschap, techniek en maakonderwijs willen stimuleren.

Wat ik doe:

  1. Lesmateriaal voor Natuurkunde: Mijn expertise ligt in het creëren van boeiend en effectief lesmateriaal voor natuurkunde. Ik begrijp de behoeften van docenten en leerlingen en ontwikkel educatieve hulpmiddelen die de complexe concepten van natuurkunde toegankelijk en boeiend maken.
  2. Maakonderwijs: Ik ben gepassioneerd over maakonderwijs, waarbij leerlingen actief betrokken worden bij het creëren en bouwen. Ik heb lesmateriaal ontwikkeld dat leerlingen in staat stelt om te werken met technologieën zoals 3D-printers, lasersnijders, solderen en programmeren. Dit opent de deur naar praktische, creatieve en kritische denkvaardigheden, wat van onschatbare waarde is in de moderne wereld.
  3. Projectondersteuning: Ik lever een bijdrage aan projecten die de wereld van wetenschap, techniek en maakonderwijs verkennen en bevorderen. Mijn samenwerkingen variëren van gerenommeerde evenementen zoals Glow en STRP festival tot educatieve organisaties zoals het milieu educatie centrum, de ontdekfabriek en diverse middelbare scholen. Ik neem projecten volledig uit handen of werk samen met mensen in uw organisatie om er een succes van te maken.

Ik geloof sterk in de kracht van praktische ervaring. Ik zet me in voor het bevorderen van hands-on natuurkunde, techniek en maakonderwijs, waarbij leren door te doen centraal staat. Dit bevordert niet alleen begrip, maar stimuleert ook enthousiasme voor deze vakgebieden.

Bij mij kunt u rekenen op deskundige ondersteuning bij techniekgerelateerde projecten. Of u nu op zoek bent naar inspirerend lesmateriaal, communicatie van wetenschappelijke projecten of materiaal voor de bevordering van hands-on leren; ik ben er om u te helpen.

Neem contact met me op voor meer informatie of om een project te bespreken. Laten we samen bouwen aan een boeiende toekomst in de wereld van wetenschap en techniek.